مقالات

اختراع و تکامل تاریخی وسایل اشپزخانه! + عکس

اختراع و تکامل تاریخی وسایل اشپزخانه

تاریخچه اختراع و تکامل وسایل اشپزخانه بسیار جالب است. امروزه ما بدون استفاده از این وسایل نمی توانیم اشپزخانه ای کامل داشته باشیم. در مورد سیر تکاملی این وسایل شگفت انگیز اطلاعات کسب کنید.

آشپزخانه های مدرن با مقدار زیادی از فن آوری تجهیز شده اند. بسیاری از این تکنولوژی، نشان دهنده تلاش های مشترک بی شمار مخترعان، مهندسان و دانشمندان در طول قرن ها است.


یخچال: از آزمایشات فشرده سازی بخار تا گاز فرئون

آزمایشات در فن آوری یخچال و فریزر در اواخر قرن 18 و اوایل قرن نوزدهم صورت گرفت. اولین تلاش های موفق برای ایجاد یخچال و فریزر بر اساس ایده فشرده سازی بخار بود. در سال 1805، اولیور اوانس، مخترع آمریکایی، یک دستگاه یخچال را پیشنهاد کرد که از طریق فشرده سازی بخار عمل می کرد و با قرار دادن اتر در خلاء، یخ را ایجاد می کرد.

در سال 1914 اولین یخچال الکتریکی برای استفاده خانگی توسط ناتانیل بولز ولز طراحی شد. این طراحی پایه ی یخچال Kelvinator خواهد بود. بسیاری از تولیدکنندگان دیگر به دنبال آن بودند که طراحی و ساخت یخچال ها را انجام دهند. این ماشین های اولیه نیاز به موتور و کمپرسور برای نصب در داخل خانه برای کارکردن داشتند.

با این حال، به دلیل استفاده از آمونیاک، دی اکسید گوگرد و متيل كلريد در فرآيند خنك كننده، اين یخچالها بسيار خطرناك بودند. هنگامی که موتور خنک کننده نشت می کرد، مواد شیمیایی آزاد شده می توانست کشنده باشد. بنابراین، در سال 1920، تولید کنندگان یخچال و فریزرهای Frigidaire، General Motors، و DuPont با هم به همکاری پرداختند تا گاز Freon یک مبرد منسجم و غیر سمی ایجاد کنند.

هود : آشپزخانه ای پاک از سال 1937

Vent A Hood اولین تولید کننده تهویه هوا وهود اشپزخانه بود. اولین هود اشپزخانه در خانه ای با کف خاکی در دالاس ساخته شده و سپس در به در به فروش میرسید. صاحبان آن به معنای واقعی کلمه می روند و کار فروش را انجام میدهند.

در طول سالها، هود اشپرخانه بهبود یافته است، اما مفهوم اصلی طراحی مرکزی و در زمینه تهویه آشپزخانه بدون تغییر باق مانده است.

اجاق برق : راه ساده تر و پاک تر برای اشپزی

ویلیام هداوی با ثبت اختراع یک اجاق الکتریکی در سال 1896 موفق به ثبت یک اجاق شد. زمان زیادی برد تا مردم نسبت به این اجاق برقی علاقه پیدا کنند چرا که خیلی از شهرها و روستاها تا ان زمان سیستم برق کشی نداشتند.

امروزه پیکربندی برای اکثر اجاق های معمولی الکتریکی از سال 1906 آغاز می شود، زمانی که دیوید کورل اسمیت برای ثبت اختراع اجاق Kalgoorlie درخواست داد. دستگاه پیشنهادی یک اجاق الکتریکی بود که روی یک کوره و اجاق قرار داشت.

در اواخر دهه 1920، اجاق برقی رقابت شدیدی برای همتایان اجاق گاز صفحه ای خود داشت. با توجه به سهولت استفاده و تعمیر و نگهداری کم هزینه، بسیاری از مصرف کنندگان به استفاده از نسخه های الکتریکی جدید روی اوردند.

فر برقی : تولید فر الکتریکی و فر گازی

اختراع فر الکتریکی به همراه اجاق الکتریکی دست به دست می شود. اگرچه تکنولوژی هایشان متفاوت هستند، هر دو به عنوان یک محصول به بازار عرضه می شوند.

ایجاد اولین فر الکتریکی اغلب به توماس آرون برمیگردد، که فر آن در هتل ویندزور در اوتوا در سال 1892 مورد استفاده قرار گرفت. اختراع ویلیام هداوی در سال 1892 برای اجاق برقی نیز شامل طراحی فر است که برخی اختراع اولین فر اشپزخانه را به او نیز نسبت میدهند.

فر برقی توسط دو المنت در بالا و پایین گرم می شود. فن تعبیه شده در ان به گردش گرمای ایجاد شده توسط المنت ها کمک می کند.

مایکروویو: تحقیقات رادار و پخت و پز مناسب

اختراع مایکروویو در واقع محصول جانبی آزمایشات رادار بود. در سال 1945، دکتر پرسی اسپنسر متوجه شد که شکلات در جیب وی زمانی که بر روی رادار کار میکرد ، ذوب شد.

اسپنسر دریافت که گرما تولید شده توسط magnetrons می تواند در آشپزی استفاده شود. او برای اولین مایکروویو از طریق کارفرمای خود، رایتون، یک اختراع ثبت کرده است.

اولین مایکروویو در سال 1947 به بازار آمد و به نام Radarange نامگذاری شد. اندازه آن تقریبا 180 سانتی متر و وزن آن حدود 340 کیلوگرم بود.

مایکروویو به کوچک شدنش در اندازه ادامه داد، اما این دستگاه برای کسب محبوبیت خیلی کند بود زیرا بسیاری از مردم از خطرات قرار گرفتن در معرض تابش آگاه بودند.

فریزر : ساخته شده و عرضه شده پس از جنگ جهانی دوم

تاریخچه فریزر به میزان زیادی از یخچال پیروی می کند. فن آوری هردو با استفاده از روش مشابه فشرده سازی بخار به همدیگر مشابه است.

اولین فریزر تجاری برای استفاده در منازل در دهه 1940 طراحی شده است. در این مرحله، یخچال ها از Freon استفاده می کردند، و این تکنولوژی را نسبت به دوره های قبلی به مراتب امن تر می کند.

پس از جنگ جهانی دوم بود که فریزرها به طور گسترده تولید و به فروش می رسیدند. امروزه بسیاری از یخچالها و فریزرها به عنوان یک محصول به فروش میرسند و به مصرف کنندگان اجازه میدهد تا غذا را در کوتاه مدت و بلند مدت حفظ کنند.

ماشین ظرفشویی: توسط یک سوسیالیست آمریکایی اختراع شده است

اولین طرح برای ماشین های ظرفشویی در اواسط قرن نوزدهم ظاهر شد، که به ترتیب توسط جوئل هاوتون و ال.ا. اسکندر ایجاد شد. هر دو طرح از نوع چوبی دستی بودند و هیچ کدام از آنها کارآمد و عملی نبودند.

در سال 1887، ژوزفین کاکرینا دستگاهی را کشف کرد که می توانست غذاهای خود را سریعتر از بردگانش بشورد و از شکسته شدن ظروف چینی خود جلوگیری کند.

اختراع Cochrane در نمایشگاه جهانی 1893 در شیکاگو نشان داده شد و او به دنبال همکاری با KitchenAid بود – شرکتی که ماشین لباسشویی را تولید می کرد. با وجود این، ماشین های ظرفشویی تا سال های 1950 تبدیل به لوازم خانگی عمومی نشدند.

دفع زباله: تحولی در استفاده از سینک

تبثدر ایالات متحده نسبت به نقاط دیگر جهان، اولین واحدهای دفع زباله در سال 1927 توسط جان وات هامز اختراع شد. او در سال 1935 یک ثبت اختراع برای دستگاه خود دریافت کرد و شرکت InSinkErator خود را در سال 1940 تأسیس کرد.

ایده پشت دفع زباله سینک ساده بود – دفع مواد غذایی ناکارآمد بود، و چیزی بود که نیاز به تغییر داشت. به نظر می رسید که Hammes برای تخلیه زباله ها کارآمدتر و از طریق زیرساخت های موجود، مانند سیستم های فاضلاب، از بین برود.

در ابتدا ممنوعیت های شدید در مورد انتشار مواد غذایی در سیستم فاضلاب وجود داشت، و هامز نیروی مهمی در بازنگری مجدد این ممنوعیت با دولت های محلی بود. امروزه، 50 درصد از خانه های آمریکایی یک واحد دفع زباله دارند.

مخلوط کن: از نوشیدنی های مختلف تا معجون ها

اولین مخلوط کننده برای کمک به ایجاد شربت و مالت اختراع شد. طراحی شده توسط استفان Poplawski در سال 1922، طراحی برجسته یک ظرف با یک تیغه چرخش، متصل به موتور.

طرح های رقابتی عبارتند از Waring Blender، که در سال 1937 توسط فرد اوسیوس ساخته شده و توسط فرد ورینگ تأمین شده است.

کتری برقی : تکنولوژی الکتریکی در دم کردن چایی

در سال 1893، Crompton اولین کتری الکتریکی در انگلستان را صادر کردند. گرچه به علت محدودیت های تکنولوژیک زمان، عنصر گرم شده قوری نمی تواند در آب غوطه ور شود. این عنصر به جای آن در یک محفظه زیر کتری قرار گرفته بود که متاسفانه نسبت به رقیب های گازی خود کاربرد کمتری داشت.

تا سال 1922 مهندس لسلی این موضوع را با ایجاد عنصر متشکل از سیم در اطراف یک هسته و در یک پوشش فلزی پوشیده شده حل کرد.

اولین کتری اتوماتیک در سال 1955 توسط راسل هابز ساخته شد. این کتری دارای یک ترموستات است که وقتی آب به جوش می آید، جریان برق را قطع و کتری را خاموش میکرد. این تکنولوژی در کتری های امروزی نیز استفاده می شود.

میکسر برقی : راحت تر مخلوط کنید

در حالی که اولین اختراع ثبت شده برای میکسر الکتریکی، در دهه 1850 است، تا سال 1908، هربرت جانسون اولین مخلوط کن ایستاده را اختراع کرد. او از تماشای یک اشپز در حال مخلوط کردن خمیر با یک قاشق فلزی الهام گرفت و به اختراع یکی از پرطرفدارترین لوازم خانگی منجر شد.

مدل های اولیه این دستگاه در درجه اول در نانوایی های صنعتی مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1919، جانسون با موفقیت با نام “Kitchen Aid Food Preparer” به تولید محصولات خود پرداخت.

زودپز : یک دستگاه از قرن هجدهم

تاریخ زودپز به سال 1679 باز می گردد، زمانی که فیزیکدان فرانسوی دنیس پاپین “بخارپز” را اختراع کرد. بخارپز یک ظرف بود که از فشار بخار برای سرعت بخشیدن پخت غذا استفاده می کرد.

در سال 1924 اولین کتاب دستورالعمل برای بخار پز بود که توسط خوزه الیکس نوشته شده بود. تا سال 1938، دستگاه اسپوکسر Flex-Seal، اولین زودپز برای استفاده در خانه، توسط آلفرد ویچر اختراع شد.

اولین زودپز تجاری بر روی اجاق گاز استفاده شد، اما تا سال 1991، زودپز الکتریکی محبوبیت زیادی به دست آورد. این زودپز های جدید دارای تایمر و یک منبع حرارت الکتریکی بودند.

توستر: صبحانه سریع و راحت

در سال 1893، آلن MacMasters اولین توستر الکتریکی را اختراع کرد. قبل از این، نان را با قرار دادن برش در یک قاب مینای دندان و گرم کردن آن بر روی یک شعله یا یک کوره تفت می دادیم.

اولین توستر پاپ آپ تا سال 1919، توسط چارلز استریت اختراع شد. طراحی Strite برای استفاده در رستوران مورد استفاده قرار گرفت، اما در سال 1926 به نام Toastmaster منتشر شد.

به اندازه کافی شگفت انگیز، The Toastmaster واقعا تا سال های 1930 شروع به کار نکرد، و در نهایت در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی و نانوایی ها به کار برده شد.

آرام پز : الهام گرفته شده از یک مادر

ایروینگ نکسون با الهام از داستان مادرش که به او از یک غذای سنتی که به آرامی پخته میشد، میگفت. در سال 1936 یک ثبت اختراع برای یک آرام پز درخواست کرد. او در سال 1940 حق ثبت اختراع گرفت و طراحی خود را با نام Rival Manufacturing شروع کرد.

در دهه 1970، Rival Manufacturing نخستین آرام پز الکتریکی تجاری Crock Pot را منتشر کرد. بزرگترین نقطه فروش این دستگاه این بود که مادران به کار خود ادامه دادند، در حالی که غذای شبانه به آرامی در طول روز نگهداری می شد.

امروز نام تجاری Crock Pot مترادف با پخت و پز آهسته است، و دستگاه محبوب در خانه در سراسر جهان باقی می ماند.

قهوه ساز: تلخ بنوشید

قهوه برای قرن ها در سراسر فرهنگ های مختلف بوده است، اولین قهوه در سال 1818 ظاهر شود.

اولین دستگاه قهوه ساز، دستگاههای مدرن روز طراحی شده توسط Meltitta Bentz در سال 1908 را بازسازی کرد. بنتز اولین فیلترهای قهوه را از کاغذ Blotting ایجاد کرد و روش ساخت قهوه را که امروزه در دستگاه های قهوه استفاده می شود، متحول ساخت.

اولین قهوه ساز تاریخ

یخ ساز : خنک بنوشید

اولین اختراع دستگاه یخ ساز به John Gorrie در سال 1851 اعطا شد.

با این حال، تا سال 1929، اولین ماشین قادر به تولید یخ خوراکی اختراع نشد. این توسط پروفسور جورجن هانس اختراع شد، که در سال 1932 یک شرکت برای تولید ماشین آلات یخچال تجاری (و سپس تهویه مطبوع) تاسیس کرد.